maatwerk orgel

Een orgelmeubel naar uw eigen wens

Bij Cum Laude Organs vervaardigen we uitsluitend unieke orgels. Maatwerk, een orgel precies zoals onze klant dat wenst. Daarmee gaat er een wereld aan mogelijkheden voor u open. Laten we eens om tafel gaan. We zijn benieuwd naar uw wensen.


Wat is uw smaak?

Groots of minimalistisch

De uitstraling van uw orgel bepaalt u zelf. Een afgeleide van de speeltafel van uw favoriete orgel? Wij regelen het. Liever een minimalistische variant die weggewerkt is in een ‘loze’ hoek van uw woonkamer? Komt voor elkaar. Moet ‘ie lijken op een sierlijke linnenkast? Of mag het een echt orgel zijn, compleet met pijpwerk en robuuste pedaal torens? Laten we in gesprek gaan en beginnen met een schets.

de organist

Hoe speelt u het liefst?

Een mooi orgel moet zeker ook een fijn orgel zijn. Als organist van uw eigen huisorgel maakt u hem helemaal naar úw wens. Wilt u twee, drie of zelfs vier klavieren? Misschien registreert u graag zoals op een kerkorgel. Dan zorgen we natuurlijk voor sierlijke registerknoppen. En die verstelbare orgelbank? Wordt geregeld.

Kleur en afwerking

Tot in de finesses

Als meubelmakers weten wij hoe we iets af moeten leveren: perfect! Dat is standaard. Aan u echter de keuze of het orgel geschilderd, gebeitst of onbehandeld geleverd moet worden. Of schildert u ‘m graag zelf? Bij Cum Laude Organs bent u aan zet.

Orgel op maat

Maar hoe klinkt dat dan?

​​​​​​​Geen zorgen over de klank. In onze orgels integreren wij namelijk Hauptwerk, een techniek die een geweldige klank levert. Goede hardware en ‘eenvoudige’ software - een computer en speakers zijn vereisten - doen hun werk. ‘t Past overal in en dat is mooi. Want daardoor zijn we zo flexibel als het om uw meubel gaat.