Uw hauptwerk orgel

Bespeel een virtueel pijporgel

​​​​​​​​​​​​​​Onze orgels klinken fantastisch. Dat is mogelijk dankzij de technologie van Hauptwerk die wij in onze orgel toepassen. Met deze internationaal befaamde techniek is uw orgel eigenlijk een virtueel pijporgel. De klank is zo realistisch, dat een ieder - orgelkenner of niet - zich in een grote kerk met de juiste akoestiek waant.

"Net een pijporgel"

Hoe de klank tot stand komt

De klank van Hauptwerk-orgels is écht totaal anders dan ieder ander elektronisch orgel. Hoe dat kan? Professionals over de hele wereld maakten opnames van honderden orgels. Register voor register, pijp voor pijp, met en zonder tremulant. Compleet met de akoestiek die er in de kerk aanwezig is.
Op het moment dat u uw klavier beroert, speelt u eigenlijk deze opnames - samples-  af.
Realistischer kan niet, toch?

Bätz, Cavaillé-Coll of Hinsz

Van dorpskerk tot kathedraal

​​​​​​​U kiest zelf welk orgel we - virtueel - in uw orgel plaatsen. Welk orgel bespeelt u graag? Een barokorgel of juist een symfonisch instrument? U kunt inmiddels kiezen uit bijna 200 samples Allemaal met dezelfde realistische klank. Van het Bätz-orgel in de Utrechtse Dom tot het bekende Hinsz-orgel in de Bovenkerk van Kampen. Aan u de keuze!

De voordelen

Een orgel voor de toekomst

Naast de excellente orgelklank biedt een orgel met Hauptwerk nog handig voordeel. Bent u namelijk toe aan een ander orgel? Geen probleem. U kiest gewoon een ander sampleset dat wij voor u installeren. Zo heeft u weer een compleet ‘nieuw’ orgel! Een andere klank, een nieuwe beleving.

U bent de organist

Bespeel een orgel op maatUw orgel klinkt dus fantastisch. Maar het moet ook een fijn orgel zijn. Als organist van uw eigen huisorgel maakt u ‘m helemaal naar wens. Wilt u twee, drie of zelfs vier klavieren? De registers van uw virtuele pijporgel bedient u via een touchscreen. Maar misschien registreert u graag zoals op een echt kerkorgel. Dan zorgen we natuurlijk voor sierlijke registerknoppen.

De techniek

Wat is nodig voor een Hauptwerk-orgel op maat?

Cum Laude zorgt voor een klinkend resultaat. Hiervoor gebruiken we de software van Hauptwerk. Om dat goed te laten werken, plaatsen we een krachtige computer met een professionele geluidskaart in uw orgel. Daarnaast zijn de versterkers en de speakers natuurlijk erg belangrijk voor het resultaat. Wilt u het geluid stereo of Dolby-surround? Cum Laude zorgt ervoor, van eerste schets tot klinkend eindresultaat.